₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪

*Άνθρωποι και κυβερνήσεις ποτέ δεν διδάχτηκαν τίποτα από την Ιστορία, ούτε ποτέ καθόρισαν την δράση τους επάνω σε αλήθειες και αρχές στηριγμένες σ' αυτήν *
(Χέγκελ)
*Η ιστορία είναι θεματοφύλακας μεγάλων πράξεων, μάρτυρας του παρελθόντος, παράδειγμα και δάσκαλος για το παρόν και μεγάλος σύμβουλος για το μέλλον.*
(Μιγκέλ Ντε Θερβάντες)
*Την ιστορία μελέτα παιδί μου, γιατί έτσι όχι μόνο τον εαυτό σου και τη ζωή σου θα κάμεις ένδοξη και χρήσιμη στην ανθρώπινη κοινωνία, αλλά και το μυαλό σου οξυδερκέστερο και διαυγέστερο.*
(Ιπποκράτης)
Όποιος ξεχνάει την ιστορία του είναι υποχρεωμένος να την ξαναζήσει*. (Σανταγίανα Ισπανός Φιλόσοφος)

Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017

Συρία : Η Πραγματική Ιστορία (Δείτε το βίντεο)

Νομίζετε πως ο Ασσάντ είναι ο τύραννος που μας παρουσιάζουν τα συστημικά ΜΜΕ;;;;
Δείτε αυτό το βίντεο και θα λάβετε ένα καλό αντίδοτο για τη νεοταξική προπαγάνδα που χύνεται σαν δηλητήριο από τις τηλεοράσεις μας.


Αν και το εν λόγω βίντεο δεν έχει σχέση με την Ελλάδα του χθες και του σήμερα, το βρήκαμε αρκετά καλό για να σας το παρουσιάσουμε.
Στο βίντεο πρωταγωνιστεί η Καναδή δημοσιογράφος και συγγραφέας Eva Bartlett σε 20λεπτη συνέντευξη που δίνει στα Ηνωμένα Έθνη....

Το βίντεο χωρίζεται σε δυο μέρη στην ουσία. Το πρώτο μέρος μας δείχνει την προπαγάνδα των τηλεοπτικών καναλιών στην Ελλάδα και τον κόσμο, ενώ από το 5:24 περίπου ξεκινά το απόσπασμα συνέντευξης της δημοσιογράφου.

Το Ιστολόγιο της δημοσιογράφου για τον εμφύλιο πόλεμο στην Συρία μπορείτε να το δείτε εδώ


Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2017

Ταινία για τον Μάρκο Μπότσαρη στο Hollywood! 
Κι’ όμως είναι αλήθεια. Όταν βρέθηκα (ο Νίκος Μουρατίδης) με τον Simon Kassianides για να κάνουμε μια κουβεντούλα και μου είπε γι’ αυτήν την ταινία ενθουσιάστηκα. Επί τόπου τον έβαλα να ανοίξει το tablet για να μου στείλει φωτογραφίες.
Η ταινία λέγεται Cliffs of Freedom και ο Simon φοράει φουστανέλα.
  • Ναι φοράω… και είμαι ενθουσιασμένος. Είναι μια ερωτική ιστορία κατά την διάρκεια της Ελληνικής επανάστασης του 1821. Ο χαρακτήρας που παίζω λέγεται Γρηγόρης, αλλά στην ουσία είναι ο Μάρκος Μπότσαρης.
Στην ταινία που είναι υψηλού προϋπολογισμού (γυρίστηκε κατά ένα μεγάλο μέρος στην Santa Fe της Καλιφόρνια) και θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στις Κάννες το 2017, παίζουν οι: TaniaRaymondeChristopher PlummerSimon KassianidesBilly ZaneCostas Mandylor κ.α. Ήταν να παίξει και η Faye Dunnaway αλλά τελευταία στιγμή την αντικατέστησαν με την μεγάλη ηθοποιό και τραγουδίστρια του θεάτρου, Patti LuPone.
Αποκλειστικές φωτογραφίες από το αρχείο του Simon για το nikosonline.gr
 
Η ταινία θα παιχτεί πρώτη φορά στις Κάννες τον Μάϊο του 2017, αλλά εσείς διαβάζετε γι’ αυτήν από τώρα στο nikosonline.gr
 
——————————————

Κάναμε λάθος όταν αναγνωρίσαμε τα Σκόπια.


Απολογητικός ως προς τη στάση του Βελιγραδίου απέναντι στην αναγνώριση της ονομασίας των Σκοπίων εμφανίστηκε σήμερα, Τρίτη (03/01/2017) ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάσιτς, χαρακτηρίζοντας τη συγκεκριμένη απόφαση ως προσβολή έναντι των Ελλήνων.

«Κάναμε λάθος όταν αναγνωρίσαμε τα Σκόπια με το συνταγματικό τους όνομα, δεδομένου ότι τα Σκόπια αναγνώρισαν αργότερα το Κόσοβο ως ανεξάρτητο», δήλωσε ο κ. Ντάσιτς, σε συνέντευξή του προς το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Beta.

«Eμείς δώσαμε ένα χαστούκι στους αδελφούς μας, τους Έλληνες και τώρα περιμένουμε να μην αναγνωρίσουν το Κόσοβο – ενώ εμείς αναγνωρίσαμε τη Μακεδονία προσβάλλοντας τους Έλληνες και αυτοί (τα Σκόπια) ψηφίζουν πάντα υπέρ του Κοσόβου. Θα πρέπει να πω ότι υπήρξαμε ανόητοι. Για να χρησιμοποιήσω έναν μη διπλωματικό όρο», πρόσθεσε ο Σέρβος ΥΠΕΞ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...