₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪

*Άνθρωποι και κυβερνήσεις ποτέ δεν διδάχτηκαν τίποτα από την Ιστορία, ούτε ποτέ καθόρισαν την δράση τους επάνω σε αλήθειες και αρχές στηριγμένες σ' αυτήν *
(Χέγκελ)
*Η ιστορία είναι θεματοφύλακας μεγάλων πράξεων, μάρτυρας του παρελθόντος, παράδειγμα και δάσκαλος για το παρόν και μεγάλος σύμβουλος για το μέλλον.*
(Μιγκέλ Ντε Θερβάντες)
*Την ιστορία μελέτα παιδί μου, γιατί έτσι όχι μόνο τον εαυτό σου και τη ζωή σου θα κάμεις ένδοξη και χρήσιμη στην ανθρώπινη κοινωνία, αλλά και το μυαλό σου οξυδερκέστερο και διαυγέστερο.*
(Ιπποκράτης)
Όποιος ξεχνάει την ιστορία του είναι υποχρεωμένος να την ξαναζήσει*. (Σανταγίανα Ισπανός Φιλόσοφος)

Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017

Αλύγιστη ψυχή, το φιλμάκι που θα σας συγκινήσει .
Μετά από αρκετά χρόνια αδιάκοπης προσπάθειας ο Όμιλος Φίλων Ιστορικής Φορεσιάς και Οπλισμού από το Μεσολόγγι, άνθρωποι που αγαπούν την ιστορία της χώρας μας και ιδιαιτέρως του τόπου μας έκαναν το ακατορθωτό. Κατάφεραν να συγκεντρώσουν φορεσιές και όπλα από την εποχή του αγώνα των Ελλήνων από την Επανάσταση του ´21 και μετά.
Για την προώθηση αυτής της πρωτοβουλίας και με στόχο την τεκμηρίωση και στη συνέχεια τη διάσωση της ιστορικής μνήμης πρόσφατα συστήθηκε στο Μεσολόγγι ο «Όμιλος Φίλων Ιστορικής Φορεσιάς και Οπλισμού ο Λιάρος».
Στο σύντομο χρόνο από την επίσημη σύσταση του ομίλου τα μέλη του έκαναν τρεις δημόσιες εμφανίσεις που κυριολεκτικά «κέρδισαν» τον θαυμασμό του κόσμου.
Όμως στόχος των μελών του ομίλου δεν είναι μόνο η παρουσία τους σε εκδηλώσεις ιστορικής μνήμης αλλά η τεκμηριωμένη διάσωση και ανάδειξη της ιστορικής φορεσιάς και του οπλισμού. Κάτι που σήμερα με τη χρήση της τεχνολογίας μπορεί να γίνει με ακρίβεια και χωρίς αυθαίρετες προσεγγίσεις.


Μιλήσαμε με μέλη του ομίλου και μας εξήγησαν τα ερεθίσματά τους αλλά και τους στόχους αυτής της πρωτοβουλίας στο βίντεο που παρουσιάζουμε.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε ψευδώνυμο.
Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).Υβριστικά και μη ευπρεπή σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...