₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪

*Άνθρωποι και κυβερνήσεις ποτέ δεν διδάχτηκαν τίποτα από την Ιστορία, ούτε ποτέ καθόρισαν την δράση τους επάνω σε αλήθειες και αρχές στηριγμένες σ' αυτήν *
(Χέγκελ)
*Η ιστορία είναι θεματοφύλακας μεγάλων πράξεων, μάρτυρας του παρελθόντος, παράδειγμα και δάσκαλος για το παρόν και μεγάλος σύμβουλος για το μέλλον.*
(Μιγκέλ Ντε Θερβάντες)
*Την ιστορία μελέτα παιδί μου, γιατί έτσι όχι μόνο τον εαυτό σου και τη ζωή σου θα κάμεις ένδοξη και χρήσιμη στην ανθρώπινη κοινωνία, αλλά και το μυαλό σου οξυδερκέστερο και διαυγέστερο.*
(Ιπποκράτης)
Όποιος ξεχνάει την ιστορία του είναι υποχρεωμένος να την ξαναζήσει*. (Σανταγίανα Ισπανός Φιλόσοφος)

Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016

Την Κυριακή 27/3, η 2η αναπαράσταση της Μάχης της Κλείσοβας στο Μεσολόγγι ...


Στις 27 Μαρτίου, ημέρα Κυριακή, θα πραγματοποιηθεί η 2η Αναπαράσταση της Μάχης της Κλείσοβας. Με αφορμή το γεγονός αυτό δόθηκε συνέντευξη τύπου από τον Όμιλο Φίλων Ιστορικής Φορεσιάς και Οπλισμού ο «Λιάρος», με σκοπό την ενημέρωση των Μ.Μ.Ε και του κόσμου που θέλει να παρακολουθήσει το δρώμενο. 

Κατά τη σχετική ενημέρωση από το Διοικητικό Συμβούλιο, τονίστηκαν τα εξής:

" 1) Θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας στην ώρα. Τα ξημερώματα της Κυριακής 27 Μαρτίου προχωρούμε τα ρολόγια μας 1 ώρα μπροστά. Η Αναπαράσταση θα ξεκινήσει στις 12:00
2) θα παρακαλούσαμε να μην μεταβείτε στην Αγία Τριάδα με αυτοκίνητα, ώστε να μη δημιουργηθεί κυκλοφοριακή συμφόρηση που θα δημιουργήσει προβλήματα ασφαλείας. Άλλωστε από τις 10.00 το πρωί θα πραγματοποιούνται δωρεάν δρομολόγια από το Θεοξένια ως την Αγία Τριάδα με τα λεωφορεία του Δήμου. Ο χώρος πάρκινγκ του θεάτρου στο Λιμάνι είναι ιδανικός για τη στάθμευση των οχημάτων.
3) Μετά το πέρας της Αναπαράστασης θα υπάρχει η δυνατότητα, σε όποιον επιθυμεί, να μεταβεί στο νησί της Κλείσοβας και να παρακολουθήσει την επιμνημόσυνη δέηση. "

Όσοι φωτογράφοι M.M.E. κατέθεσαν αίτηση κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε στις 21 Μαρτίου στον «Κοχλία», παρακαλούνται να καλέσουν στο τηλ. του ομίλου(6989756551)προκειμένου να παραλαμβάνουν τις πιστοποιήσεις τους και να οριστεί η θέση στην οποία θα βρίσκονται - για να μην υπάρχουν παρεμβολές στην βιντεοσκόπηση του γεγονότος.
Ο Όμιλος Φίλων Ιστορικής Φορεσιάς και Οπλισμού «Ο Λιάρος» ως διοργανωτής θα ήθελε να ευχαριστήσει τους εθελοντές που θα συμμετάσχουν στο εγχείρημα αφού η 2η Αναπαράσταση της Μάχης της Κλείσοβας βασίζεται εξ ολοκλήρου σε αυτούς.
Τέλος, για τη διευκόλυνση των θεατών και κάθε ενδιαφερόμενου, θα υπάρχουν εξουσιοδοτημένα μέλη του ομίλου και διαπιστευμένοι εθελοντές που θα φροντίζουν για ότι χρειαστεί. 

"Παρακαλούμε όλους να συνεργαστούν μαζί τους με απώτερο σκοπό την καλύτερη διεξαγωγή της 2ης Αναπαράστασης της Μάχης της Κλείσοβας" τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση από το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Ομίλου Φίλων Ιστορικής Φορεσιάς και Οπλισμού "Ο Λιάρος"


ΠΗΓΗ 

Διαβάστε εδώ για την

Μάχη της Κλείσοβας, 130 Έλληνες εναντίον 6000 Τουρκοαιγυπτίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε ψευδώνυμο.
Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).Υβριστικά και μη ευπρεπή σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...