₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪

*Άνθρωποι και κυβερνήσεις ποτέ δεν διδάχτηκαν τίποτα από την Ιστορία, ούτε ποτέ καθόρισαν την δράση τους επάνω σε αλήθειες και αρχές στηριγμένες σ' αυτήν *
(Χέγκελ)
*Η ιστορία είναι θεματοφύλακας μεγάλων πράξεων, μάρτυρας του παρελθόντος, παράδειγμα και δάσκαλος για το παρόν και μεγάλος σύμβουλος για το μέλλον.*
(Μιγκέλ Ντε Θερβάντες)
*Την ιστορία μελέτα παιδί μου, γιατί έτσι όχι μόνο τον εαυτό σου και τη ζωή σου θα κάμεις ένδοξη και χρήσιμη στην ανθρώπινη κοινωνία, αλλά και το μυαλό σου οξυδερκέστερο και διαυγέστερο.*
(Ιπποκράτης)
Όποιος ξεχνάει την ιστορία του είναι υποχρεωμένος να την ξαναζήσει*. (Σανταγίανα Ισπανός Φιλόσοφος)

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016

Αθωώθηκε ο Γερμανός ιστορικός Χάιντς Ρίχτερ για το βιβλίο του ''Η μάχη της Κρήτης''

Αθωώθηκε ο γερμανός ιστορικός Χαίντς Ρίχτερ για το βιβλίο του για την μάχη της Κρήτης
O Χάιντς Ρίχτερ και το επίμαχο βιβλίο του για τη Μάχη της Κρήτης
Έπειτα από τον σάλο που είχε προκληθεί για την δίκη του γερμανού ιστορικού Χάιντς Ρίχτερ, σχετικά με το περιεχόμενο του βιβλίου του για τη μάχη της Κρήτης, το δικαστήριο τον έκρινε αθώο.
Εναντίον του ιστορικού είχε ασκηθεί δίωξη, αφού σύμφωνα με το κατηγορητήριο στο βιβλίο του για τη “Μάχη της Κρήτης” υπήρχαν αναφορές που συνιστούν “άρνηση εγκλημάτων του ναζισμού σε βάρος του κρητικού λαού με εξυβριστικό περιεχόμενο”.
Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο, χωρίς την παρουσία του κατηγορουμένου, καθώς οι συνήγοροι υπεράσπισής του προσκόμισαν ιατρική βεβαίωση που πιστοποιούσε ότι λόγω χειρουργείου δεν ήταν δυνατό να ταξιδέψει.
Η υπόθεση είχε προκαλέσει πανελλαδικό ενδιαφέρον, καθώς ήταν η πρώτη δίκη που έγινε με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο που ψηφίστηκε τον Αύγουστο του 2014, σε ό,τι αφορά το σκέλος του νόμου για το πνευματικό έργο. Οι αντιδράσεις για το αν η δίωξη του γερμανού ιστορικού πλήττει ή όχι την ελευθερία του λόγου, ήταν ποικίλες.
Το μεσημέρι ο πρόεδρος του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρεθύμνου , Ιωάννης Καργόπουλος, ανακοίνωσε την αθωωτική απόφαση. Την απαλλαγή του κατηγορουμένου είχε ζητήσει και ο εισαγγελέας έδρας, Ιωακείμ Κασσωτάκης, ο οποίος στην αγόρευσή του είχε αναφέρει ότι το βιβλίο εμπεριέχει ανακρίβειες και αναλήθειες, ωστόσο, δεν προκύπτει ότι μπορεί να διεγείρει και να προκαλέσει μίσος κατά του κρητικού λαού. Επίσης, σημείωνε ότι δεν προκύπτει πως είχε σκοπό να θίξει την τιμή και την υπόληψη των Κρητικών.

Πηγή
cnn.gr

Σχόλιο : Αντιθέτως, κανείς εισαγγελέας δεν έδειξε ενδιαφέρον για τις δηλώσεις του Υπουργού παιδείας κ. Φίλη για την γενοκτονία των Ποντίων....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε ψευδώνυμο.
Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).Υβριστικά και μη ευπρεπή σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...