₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪

*Άνθρωποι και κυβερνήσεις ποτέ δεν διδάχτηκαν τίποτα από την Ιστορία, ούτε ποτέ καθόρισαν την δράση τους επάνω σε αλήθειες και αρχές στηριγμένες σ' αυτήν *
(Χέγκελ)
*Η ιστορία είναι θεματοφύλακας μεγάλων πράξεων, μάρτυρας του παρελθόντος, παράδειγμα και δάσκαλος για το παρόν και μεγάλος σύμβουλος για το μέλλον.*
(Μιγκέλ Ντε Θερβάντες)
*Την ιστορία μελέτα παιδί μου, γιατί έτσι όχι μόνο τον εαυτό σου και τη ζωή σου θα κάμεις ένδοξη και χρήσιμη στην ανθρώπινη κοινωνία, αλλά και το μυαλό σου οξυδερκέστερο και διαυγέστερο.*
(Ιπποκράτης)
Όποιος ξεχνάει την ιστορία του είναι υποχρεωμένος να την ξαναζήσει*. (Σανταγίανα Ισπανός Φιλόσοφος)

Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2015

Κωνσταντίνος Έρικ Σκάρφιλντ, ο Ελληνοβρετανός μαχητής και μάρτυρας του Κουρδιστάν .

Αυτός είναι ο Ελληνoβρετανός που πέθανε πολεμώντας τους τζιχαντιστές

Πρώην μέλος των βρετανών Πεζοναυτών (Royal Marines) και με ελληνικές ρίζες είναι ο πρώτος Ευρωπαίος που βρήκε το θάνατο πολεμώντας στο πλευρό των κουρδικών δυνάμεων εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Ο  Kostas  για τους Βρετανούς φίλους του ή Sehid Kemal για τους συμπολεμιστές του δεν ξεχνούσε την ελληνική καταγωγή του όπως δείχνουν και οι πολλές αναφορές του στην Ελλάδα στη σελίδα του στο Faceboo
Ο "Kostas" για τους Βρετανούς φίλους του ή Sehid Kemal για τους συμπολεμιστές του δεν ξεχνούσε την ελληνική καταγωγή του όπως δείχνουν και οι πολλές αναφορές του στην Ελλάδα στη σελίδα του στο Facebook.
Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Έρικ Σκάρφιλντ, 25 ετών, ο οποίος υπέκυψε χθες, Τρίτη, στα τραύματα που είχε υποστεί πολεμώντας στην βόρεια επαρχία του Χασάκε.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε γνωστοποιήσει στο Γαλλικό Πρακτορείο πως ένας μαχητής, ο οποίος ήταν είτε βρετανικής είτε ελληνικής εθνικότητας, υπέκυψε την Τρίτη.

O Σκάρφιλντ πολεμούσε με την κύρια κουρδική δύναμη στη Συρία, τις Μονάδες Λαϊκής Προστασίας (YPG), νοτιοανατολικά του Ταλ Χάμις, μιας τοποθεσίας που ανακατελήφθη από το ΙΚ την περασμένη εβδομάδα, είχε προσθέσει το Παρατηρητήριο.

Η είδηση του θανάτου του ανακοινώθηκε στην οικογένειά του από έναν Βρετανό υποστηρικτή των Κούρδων ο οποίος πρόσθεσε πως οι YPG ερώτησαν αν μπορούν να ενταφιάσουν τον νεκρό στη Συρία «ως μάρτυρα».

Ο 25χρονος Κωνσταντίνος Έρικ Σκάρφιλντ (μπροστά, γονατιστός) είναι ο δεύτερος Δυτικός που σκοτώνεται στη μάχη κατά των τζιχαντιστών.
Ο 25χρονος Κωνσταντίνος Έρικ Σκάρφιλντ (μπροστά, γονατιστός) είναι ο δεύτερος Δυτικός που σκοτώνεται στη μάχη κατά των τζιχαντιστών.
Το Φόρεϊν Όφις ανακοίνωσε από την πλευρά του πως «γνωρίζει την είδηση για το θάνατο ενός βρετανού πολίτη στη Συρία». «Καθώς δεν έχουμε καμιά διπλωματική αντιπροσώπευση στη Συρία, είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιβεβαιώσουμε ανακοινώσεις για νεκρούς ή τραυματίες και οι επιλογές μας για να στηρίξουμε τους βρετανούς πολίτες στην περιοχή αυτή είναι εξαιρετικά περιορισμένες», δήλωσε ένας εκπρόσωπος.
Αυτός είναι ο Ελληνoβρετανός που πέθανε πολεμώντας τους τζιχαντιστές

Ο Κωνσταντίνος Έρικ Σκάρφιλντ είναι ο δεύτερος Δυτικός που σκοτώνεται μαχόμενος μαζί με τα τουρκικά στρατεύματα μετά το θάνατο ενός Αυστραλού στην ίδια περιοχή την περασμένη εβδομάδα.

Πολλές δεκάδες Δυτικοί έχουν ενταχθεί στις τάξεις των YPG στη Συρία, καθώς και σε άλλες πολιτοφυλακές που μάχονται εναντίον του ΙΚ, όπως αυτή των χριστιανικών ασσυριακών δυνάμεων στο Ιράκ.

Στη σελίδα του άτυχου ελληνοβρετανού στο facebook υπάρχουν αρκετές αναφορές στην Ελλάδα αλλά και στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους, ενώ τον Οκτώβριο του 2014 είχε κοινοποιήσει δημοσίευμα της Guardian, μέσω του οποίου ζητούσε να επιστραφούν στην Ελλάδα τα γλυπτά του Παρθενώνα.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε ψευδώνυμο.
Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).Υβριστικά και μη ευπρεπή σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...