₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪

*Άνθρωποι και κυβερνήσεις ποτέ δεν διδάχτηκαν τίποτα από την Ιστορία, ούτε ποτέ καθόρισαν την δράση τους επάνω σε αλήθειες και αρχές στηριγμένες σ' αυτήν *
(Χέγκελ)
*Η ιστορία είναι θεματοφύλακας μεγάλων πράξεων, μάρτυρας του παρελθόντος, παράδειγμα και δάσκαλος για το παρόν και μεγάλος σύμβουλος για το μέλλον.*
(Μιγκέλ Ντε Θερβάντες)
*Την ιστορία μελέτα παιδί μου, γιατί έτσι όχι μόνο τον εαυτό σου και τη ζωή σου θα κάμεις ένδοξη και χρήσιμη στην ανθρώπινη κοινωνία, αλλά και το μυαλό σου οξυδερκέστερο και διαυγέστερο.*
(Ιπποκράτης)
Όποιος ξεχνάει την ιστορία του είναι υποχρεωμένος να την ξαναζήσει*. (Σανταγίανα Ισπανός Φιλόσοφος)

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Καταρρίπτεται - Μάθετε τι λέει το κοράνι για τους Έλληνες!!!!

«Οι Έλληνες [πάντα] θα νικούν. Είναι θέλημα του Αλλάχ» [Surah ΧΧΧ, 1-5] (Φυσικά, με το ισχυρότερο όπλο στον κόσμο: τον πολιτισμό τους! Τα κανόνια σκουριάζουν. Ο πολιτισμός όμως διαιωνίζεται.)
Λίγοι γνωρίζουν ότι η ιερή λέξη «Κοράνιο» είναι ελληνικότατη και μάλιστα ομηρική*. Προέρχεται από το ιερό ελληνικό ρήμα «κορέω», που σημαίνει σπέρνω -τον Λόγο του Θεού!- και κατ’ επέκταση «σαρώνω». Το ρήμα «κορέω» εκφράζει και την ιερή πράξη της δημιουργίας: όταν ο πατέρας μας «εκόρευσε», δηλαδή έσπειρε τον σπόρο του στην κόρη-μάνα μας και έπλασαν εμάς!
Σήμερα το ρήμα είναι γνωστό ως: «δια-κορεύω», από το κόρη: δια-κορεύω<κόρη. Δηλαδή η πιο δημιουργική πράξη στον κόσμο! Στο «Κοράνιο» (η λέξη είναι ΔΑΝΕΙΟ των Αράβων, Περσών και Τούρκων από το ελληνικό-ομηρικό: κορέω). 
Το «Κοράνιο» έχει 114 «Κεφάλαια» (η αντίστοιχη «Αραβική» λέξη: «Surah» είναι και αυτή ελληνική, από το «Σειρά»). 
Αλλά και η λέξη «Αλλάχ» είναι από το ελληνικότατο «άλιος», που είναι η πρωτο-ελληνική λέξη ήλιος: Ο πρώτος πρώτος Θεός του πρωτο-Ελληνα Πελασγού ήταν, όχι ο Δίας, όχι ο Κρόνος, αλλά ο Ηλιος! Που χαρίζει το φως και τη ζωή στους Ανθρώπους: άλιος**ήλιος**Ελλάς (=το Φως)**Hellas**(Η=Χ) Αλλάχ… 
Και το όνομα «Μωάμεθ» είναι δάνειο από το ελληνικότατο «μεγάθυμος» = ον με πλούσιο κόσμο ψυχής.
Καθηγητής Πάντειου Πανεπιστημίου Σταύρος Θεοφανίδης , E-mail stheofan@panteion.gr
(Αποσπάσματα από το Βιβλίο του « Τα Αγγλικά Είναι Ελληνική Διάλεκτος »
Το είδαμε ΕΔΩ

Το άρθρο αυτό κυκλοφόρησε το 2009 στην Ελευθεροτυπία.
Ο καθηγητής Θεοφανίδης ΔΕΝ είναι γλωσσολόγος αλλά οικονομολόγος και όπως φαίνεται από παλιά έχει αποδείξει πως όλες οι λέξεις είναι ελληνικές.
Ένα παράδειγμα για να ξέρετε για τι μιλάμε…
Ποια ήταν η ΠΡΩΤΗ ΛΕΞΗ που φώναξαν στους Άγγλους οι Πρωτοέλληνες Ναυτικοί καθώς πλησίαζαν τα Βρετανικά Νησιά με τα ωραία πλοία τους; «Ούλε!» «Ούλε!» (= Γεια σας!)
- Να λοιπόν ποια ήταν η ΠΡΩΤΗ ΛΕΞΗ που τους διδάξαμε.
Αγαπητές μου Αγγλίδες! Αγαπητοί μου Αγγλοι!
(Και) το “Hallo!” / “Hello!”
με το οποίο αρχίζετε κάθε πρώτη σας συνάντηση και επικοινωνία, είναι το Αρχαίο, Ελληνικότατο, Ομηρικό: Ούλε! ( = Χαίρετε, Υγιαίνετε!) δηλαδή «Γεια σας και χαρά σας!»
Το Ούλε έγινε από τους Άγγλους: “Hallo!” / “Hello!”
Να (ξανά)σημειώσουμε εδώ πως ο κ.Θεοφανίδης είναι καθηγητής μεν,οικονομολόγος δε,όχι γλωσσολόγος, οικονομολόγος και αυτό έχει μία κάποια σημασία.
Και αφού καταλάβατε περί τίνος πρόκειται ας γυρίσουμε στο θέμα και ας δούμε τώρα τι σημαίνει το κορέω όπου κατά το κ.Καθηγητή σημαίνει σπέρνω-το Λόγο του Θεού!
Το συναντάμε στον Όμηρο,δῶμα κορήσατε (Ομήρου Οδύσσεια, 20 (υ), στ. 149) με την έννοια του σκουπίζω.
Ας δούμε όμως τι λέει και το λεξικό Liddel-Scott για το τι σημαίνει κορέω αφού το επικαλείται ο κ.Καθηγητής στο αρχικό άρθρο του 2009.Στο πρώτο σύνδεσμο θα βρεθείτε στο pdf του λεξικού και στο δεύτερο σύνδεσμο στο ιστολόγιο του κ.Σαραντάκου.
korew
Οποία έκπληξις,καμία αναφορά στο κοράνι στο λεξικό Liddel-Scott,όχι αυτό δεν σημαίνει πως το λεξικό Liddel-Scott είναι αναξιόπιστο,αντιθέτως μάλιστα,είναι από τα πλέον αξιόπιστα.
Η λέξη κοράνιο στα αραβικά είναι Qur’ an,ρηματικό ουσιαστικό του qara`a και σημαίνει διαβάζω ή απαγγέλλω
Ας δούμε τώρα τι λέει η επίμαχη σούρα (ελληνικότατη λέξη) στην οποία αναφέρεται ο κ.Καθηγητής…
Ηττήθηκαν οι  Ρουμ. Σε ένα κοντινό σημείο της γης 5* , αυτοί όμως μετά την ήττα τους θα νικήσουν (τους Πέρσες). Σε λίγα χρόνια, το Θέλημα του Αλλάχ ισχύει πάντα, και εκείνη την ημέρα οι Μουσουλμάνοι θα χαρούν για τη νίκη που θα τους χαρίσει ο Αλλάχ
Και αναφέρεται στους Ρουμ,δηλαδή στους Βυζαντινούς της εποχής του Ηρακλείου τότε που ο Μωάμεθ συμπαθούσε περισσότερο τους χριστιανούς παρά τους Πέρσες (Ζωροαστριστές).Η ταύτιση των Ρουμ με τους Έλληνες δεν είναι ασφαλής καθώς ο Ηράκλειος ήταν Αρμένιος και ο στρατός των αρ-ρουμ αποτελούταν κυρίως από Αρμένιους και στις Αραβικές ιστορικές πηγές σπάνια αναφέρονται οι Έλληνες όταν πρόκειται για τον στρατό των Ρουμ.
Συνεχίζει ο κ.Καθηγητής και λέει πως η λέξη Μωάμεθ βγαίνει από το μεγάθυμος το οποίο το μεταφράζει σαν ον με πλούσιο κόσμο ψυχής και βλέπουμε πως μεγάθυμος σημαίνει μεγαλόψυχος,γενναιόψυχος ή υψηλόφρων…
H λέξη Muhammad (Μωάμεθ) προέρχεται από το ρήμα  حَمَدَ hamada και σημαίνει “εξυμνώ, δοξάζω, μνημονεύω κάποιον με σεβασμό και ευλογία”. Το ρήμα έχει αραβική προέλευση.
Εν κατακλείδι,ένας οικονομολόγος καθηγητής ,ο κ.Θεοφανίδης ,έκανε τον κ.Πορτοκάλος να παίζει στη Β εθνική κατηγορία.
Γιώργος Ζ.
ΥΓ. Και μην ξεχνάτε,το κιμονό βγαίνει από την ελληνική λέξη χειμώνας.
ΥΓ 2. Ξέρετε κανέναν γλωσσολόγο να μου επισκευάσει το αυτοκίνητο;

ΠΗΓΗ

15 σχόλια:

 1. Απάντηση:

  Το Κοράνι αναφέρεται στους Ρωμιούς (Αλ Ρουμ) όχι ως Έλληνες αλλά ως Χριστιανικό έθνος. Υπάρχει μεγάλος και έντονος διάλογος ανάμεσα σε ιστορικούς και μελετητές του Βυζαντίου για την ελληνικότητα της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας (Βυζάντιο). Για παράδειγμα διαβάζουμε:

  «η στενή έννοια της εθνικής προέλευσης δεν απέκτησε στο Βυζάντιο καθοριστική σπουδαιότητα… Η υπερεθνική αυτή συνείδηση της αποστολής της Αυτοκρατορίας, η καθαρά οικουμενική χριστιανική συνείδηση, δεν μπορούσε να αποδυναμωθεί ή απορροφηθεί…από την εθνική συνείδηση μιας μόνο εθνότητας. Ο Ρωμαίος ή Βυζαντινός…αγωνιζόταν να πραγματοποιήσει το όραμα της συνένωσης ολόκληρης της Οικουμένης στην ίδια Αυτοκρατορία…» (πηγή: Εγκυκλοπαίδεια Πάπυρος-Λαρούς-Μπριτάννικα, τόμ. 46 (Αθήνα: Δίας, 2004) στο λήμμα “Βυζάντιο”)

  Το σίγουρο είναι ότι η Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία η το Βυζάντιο είχε ως κύριο ενοποιητικό στοιχείο την αφοσίωση στον Χριστιανισμό και όχι τόσο την ελληνική συνείδηση. Διαβάζουμε τα λόγια του Λέοντα ΣΤ’, που εμψυχώνει τους διοικητές του λέγοντας ότι:

  «οφείλουν να είναι έτοιμοι να θυσιάσουν τη ζωή τους για την πατρίδα και την ορθή χριστιανική πίστη, όπως και oι στρατιώτες τους, που με την κραυγή: “Ο Σταυρός θα νικήσει”, πολεμούν, σαν στρατιώτες του Χριστού, του Κυρίου μας, για τους γονείς, για τους φίλους, για την πατρίδα, για ολόκληρο το χριστιανικό έθνος» (πηγή: Γλύκατζη-Αρβελέρ 1992, σελ. 40-41)

  Το Βυζάντιο απέκτησε το ελληνικό στοιχειό προς το τέλος του και αυτό πιθανότητα από ανάγκη. Διαβάζουμε:

  «Είναι αληθές ότι κατά τους τρεις τελευταίους αιώνες το Βυζάντιο ησθάνθη εαυτόν περισσότερον ελληνικόν από οποτεδήποτε άλλοτε, αφού μάλιστα περιωρίσθη γεωγραφικώς εις τον Βαλκανικόν χώρον και τας νήσους”» (Ν. Τωμαδάκης, Οι Λόγιοι του Δεσποτάτου της Ηπείρου και του βασιλείου της Νικαίας (Θεσσαλονίκη: Πουρναράς, 1993, σελ. 8)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

   Διαγραφή
  2. Ρώμη = Δύναμη. Πιοοί έχτισαν τη Ρώμη? Τη γλώσσα μηλούσαν οι Ρωμαίοι? Λατινικά...Τη θα πεί Λατίνος? ΕΛ ΑΤΙΝΟ = Λατίνο ΕΛ ΓΡΕΚΟ = Ο Γρεκός (έλληνας) Ελ Ατίνο = Ο ΑΘΗΝΑΙΟΣ = Πανάρχαια Αθηναϊκή προφορά τα Λατινικά..... Τi ήταν η Ρωμαϊκή Αυτοκτρατορία και η Βυζαντινή?

   Διαγραφή
 2. Ας δούμε πως η επίσημη Ελληνική μετάφραση του Κορανίου αποδίδει τα παραπάνω εδάφια:

  1. Α. Α. Μ. (Έλιφ, Ααμμ, Μιμμ).
  2. Νικήθηκαν οι Ρωμιοί.
  3. Σε μια γη πολύ κοντινή. Αλλά αυτοί και μετά την ήττα τους (αυτή) σύντομα θα ξανανικήσουν, –
  4. Σε λίγα χρόνια όμως. Με τον ΑΛΛΑΧ βρίσκεται η απόφαση και για (ό,τι έγινε) οτο παρελθόν και για (ό,τι θα γίνει) στο μέλλον. Θα είναι η Ημέρα που οι Πιστοί θα χαίρονται, (Κοράνι 30: 1-4)

  Τα εδάφια (αηάτ) αυτά λοιπόν δεν προφητεύουν κανέναν μελλοντικό «θρίαμβο» της Ρωμιοσύνης. Αυτό φαίνεται από την επίσημη μετάφραση των εννοιών.

  Όπως εξηγήσαμε αρχικά, οι Ρωμιοί που αναφέρεται το Κοράνι είναι οι Βυζαντινοί. Αυτό αποδεικνύεται από όλες τις γνωστές και θεολογικές επεξηγήσεις και ερμηνείες του Κορανίου (ταφσιρ). Στο γνωστό ταφσιρ των Jalal al-Din al-Mahalli και Jalal al-Din al-Suyuti (1459 και 1505) με τίτλο Tafsir al-Jalalayn διαβάζουμε ότι στο δεύτερο εδάφιο του κεφαλαίου «αλ Ρουμ» ονοματίζει τους Ρωμιούς (Βυζαντινοί). (Tafsir al-Jalalayn για το 30 κεφ. Εδάφιο 2)

  Οι Βυζαντινοί όντος δεχτήκαν μια διαφαινόμενη ήττα από τους Πέρσες η οποία μετατράπηκε σε νίκη. Διαβάζουμε:

  «Το 614 η Παλαιστίνη πέφτει στα χέρια του Πέρση στρατηγού Σαρ-Μπαράζ του βασιλιά Χοσρόη Β’, ο οποίος σφαγιάζει 90.000 χριστιανούς, και παίρνει ως λάφυρο το θρησκευτικό κειμήλιο του Τίμιου Σταυρού από τον ναό του Παναγίου Τάφου στην Ιερουσαλήμ. Το 618, με την Κωνσταντινούπολη υπό διπλή πολιορκία από Πέρσες και Άβαρους, καταστρώνει σχέδιο μεταφορά της ρωμαϊκής πρωτεύουσας στην Καρχηδόνα και στο σταθερότερο εξαρχάτο της Αφρικής, σχέδιο το οποίο τελικά εγκαταλείπει μεταπειθόμενος από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Σέργιο Α’. Ξεκινά τελικά την εκστρατεία του το 622, μετά από 12 χρόνια σκληρής προετοιμασίας. Αντιμετωπίζει τον Πέρση στρατηγό Σαρ-Μπαράζ στον Ισσό όπου σημειώνει λαμπρή στρατιωτική επιτυχία. Κατόπιν το 623 κατευθύνεται βόρεια προς την Τραπεζούντα. Αντιμετωπίζει ξανά νικηφόρα τον περσικό στρατό στην πόλη Νινευή. Από την Τραπεζούντα περνά προς την πρωτεύουσα των Περσών Κτησιφώντα. Το 624, σημειώνει νέα νίκη κατά των Περσών, ενώ το Μάρτιο του 625, χωρίς να επιστρέψει στην Κωνσταντινούπολη, ξεκινά μεγάλη πορεία βόρεια ως τον Αμύντα. Εκεί συναντά ξανά τον Σαρ-Μπαράζ στο πεδίο της μάχης και με το προσωπικό του θάρρος μετατρέπει μια διαφαινόμενη ήττα σε νίκη» ( Βυζαντινοί Αυτοκράτορες – Ηράκλειος)

  Με παρόμοιο τρόπο ο μεγάλος λόγιος και ιστορικός του Ισλάμ Ibn Kathir (1301–1373) εξηγεί την αναφορά του Κορανίου στους Βυζαντινούς (αλ Ρουμ) περιγράφοντας την σύντομη ήττα του Ηράκλειου από τον Πέρση Χοσρόη οπου έπειτα νίκησε τους Πέρσες όπως σωστά προφήτεψε το Κοράνι. ( Tafsir Ibn Kathir, τόμος 7, σελ 522-526)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Όλες οι αυθεντικές, αποδεκτές, ορθόδοξες Ισλαμικά ερμηνείες και εξηγήσεις του Κορανίου αναφέρουν τα ίδια στοιχεία για τους Ρωμιούς. Όμως χρειάζεται να ανατρέξουμε στις Ισλαμικές επεξηγήσεις για να καταλάβουμε ότι δεν πρόκειται για εσχατολογική προφητεία αλλά για μια μελλοντική προφητεία που πραγματοποιήθηκε στην εποχή του Προφήτη Μουχάμαντ (ειρήνη και ευλογία σε αυτόν); Όχι, είναι η απάντηση, δεν χρειάζεται. Αρκεί να ρίξουμε μια ματιά στο αραβικό πρωτότυπο που ξεκάθαρα και χωρίς αλληγορίες τονίζει ότι η νίκη των Ρωμιών κατά των Περσών θα γίνει μέσα σε διάστημα τριών με εννέα ετών! Το εδάφιο συγκεκριμένα λέει:

  «Αλλά αυτοί και μετά την ήττα τους (αυτή) σύντομα θα ξανανικήσουν, -Σε λίγα χρόνια όμως.» (Κοράνι 30:3-4)

  Στο αραβικό πρωτότυπο διαβάζεται ως εξής:

  وَهُمْ مِنْ بَعْدِ غَلَبِهِمْ سَيَغْلِبُونَ فِي بِضْعِ سِنِينَ

  Προφέρεται ως εξής:

  Wa Hum Min Ba`di Ghalabihim Sayaghlibūna Fī Biđ`i Sinīna

  Η τελευταία πρόταση «Fī Biđ`i Sinīna» είναι και η πρόταση που απαντά και αναιρεί ολόκληρο τις ανοησίες. Διότι σημαίνει μέσα σε «λίγα χρόνια» (ένα χρονικό περιθώριο από 3 ως 9 χρόνια). Ξεκάθαρα λοιπόν το Κοράνι προφητεύει ότι η νίκη των Ρωμιών έναντι των Περσών θα πραγματοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα κατά την εποχή του Προφήτη Μουχάμαντ (ειρήνη και ευλογία σε αυτόν). Ο ίδιος ο Αμπου Μπάκρ, ο καλύτερος φίλος του Προφήτη καθώς και άλλοι Μουσουλμάνοι της εποχής και οι ειδωλολάτρες Άραβες ανέφεραν ότι το «Biđ`I» σημαίνει μεταξύ τριών με εννέα ετών (Tuhfat al Ahwadhi, νούμερο 9: χαντιθ 52)

  Η πρώτη Μουσουλμανική κοινότητα των πιστών μαζί με τον Προφήτη Μουχάμαντ κατανόησε τα αυτονόητα, ότι η ήττα των Βυζαντινών πραγματοποιήθηκε και ξεπεράστηκε, όχι ότι πρόκειται να γίνει στο μέλλον όπως άστοχα αναφέρει ο κ. Χειλαδάκης. (Sahih al Bukhari 6/4774)

  Να αναφέρουμε επίσης τον λόγιο και ερμηνευτή του Ισλάμ Al-Shawkaani (1759–1834) ο οποίος εκφράζει την συναίνεση τον λογιών του Ισλάμ για το θέμα των Ρωμιών οι οποίοι(λόγιοι) υποστήριζαν την ξεκάθαρη Κορανική τοποθέτηση ότι οι Βυζαντινοί ηττηθήκαν και έπειτα νίκησαν τους ειδωλολάτρες Πέρσες. (Fath al-Qadeer, 4/214)

  Ο Zubayr, ένας από τους οπαδούς και μαθητές του Προφήτη Μουχάμαντ (ειρήνη και ευλογία σε αυτόν) είπε: « Είδα την νίκη των Περσών κατά των Ρωμιών, μετά είδα την νίκη των Ρωμιών κατά των Περσών…» (του Tabari, 20:73)

  Υπάρχουν και άλλες αναφορές σε πλήθος στοιχείων αλλά θα αρκεστούμε στα παραπάνω πιστεύοντας ότι έχουμε κάνει κατανοητό το Κορανικό χωρίο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Οι Πέρσες λοιπόν είχαν το πάνω χέρι σε μια στιγμή της ιστορίας μεταξύ των περσορωμαϊκών συγκρούσεων (σφαγή 90.000 χριστιανών από Πέρσες, κατάκτηση της Παλαιστίνης, πολιορκία στην Κωνσταντινούπολη) κ.α. Οι Μουσουλμάνοι κατά την διάρκεια των περσορωμαϊκών συγκρούσεων υποστήριζαν τους Ρωμιούς. Ο λόγος ήταν γιατί οι Ρωμιοί σαν Χριστιανοί ήταν οπαδοί μιας αποκάλυψης του Θεού σαν τους Μουσουλμάνους. Όταν οι Μουσουλμάνοι πληροφορήθηκαν την διαφαινόμενη ήττα των Ρωμιών από τους Πέρσες λυπήθηκαν αρκετά, ενώ όταν έμαθαν αργότερα την νίκη των Ρωμιών χάρηκαν. Όταν έχασαν οι Ρωμιοί, οι ειδωλολάτρες Άραβες πανηγύριζαν και έλεγαν στους Μουσουλμάνους «θα σας αφανίσουμε έτσι όπως οι Πέρσες αφάνισαν τους Ρωμιούς». Η νίκη των Ρωμιών κατά των Περσών ήρθε μαζί με την νίκη των Μουσουλμάνων κατά των ειδωλολατρών. Ο Ibn Abbas, o Ath Thawri, ο as Suddi και άλλοι δήλωσαν ότι η νίκη των Ρωμιών έναντι των Περσών σημειώθηκε κατά την μάχη του Μπάντρ. (Tafsri Ibn Kathir, τόμος 7, σελ 524)

  Την ημέρα του Μπάντρ οι Ρωμιοί νίκησαν τους Πέρσες και οι πιστοί (Μουσουλμάνοι) χάρηκαν, ο ΑΛΛΑΧ είπε «Θα είναι η Ημέρα που οι Πιστοί θα χαίρονται, -με τη βοήθεια του ΑΛΛΑΧ. Βοηθά εκείνον που θέλει. Γιατί εκείνος είναι ο Παντοδύναμος, ο Πολυεύσπλαχνος» (Κοράνι 30: 4-5) (πηγή: Tuhfat al Ahwadhi, 9:50)

  Η χαρά λοιπόν των Μουσουλμάνων για τους Ρωμιούς καταγράφεται στις πιο διάσημες και γνωστές επεξηγήσεις του Κορανίου (Tafsir al Jalalayn και Tafsir Ibn Kathir) καθώς επίσης αναφέρεται και ο Al-Shawkaani στο Tafsir του λέγοντας « οι Μουσουλμάνοι ήθελαν τους Ρωμιούς να νικήσουν τους Πέρσες διότι ήταν οπαδοί μιας αποκάλυψης του Θεού» (Fath al-Qadeer, 4/214)

  Στοιχεία εδώ http://ahmadeldin.org/2012/06/30/quran-rum/

  Και φυσικά οι λέξεις Κοράνι, ΑΛΛΑΧ, Μωάμεθ κ.τλ. δεν είναι ελληνικές: http://ahmadeldin.org/2015/02/03/ellhnikes-lexeis/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κόρανος (Δωρικα) = Βασιλεύς και Ιωνικά, Κάρανος Κοράνι = Βασιλικό Διάταγμα
   Απόλλων, Απάλλαχ (Αραβική προφορά) και 'Αλλαχ (Αλλάχ) συντομογραφικά, σήμερα δεν λέμε Απάλλαχ, όμως λέμε Απαλλάχτηκα...δεν ονομάζομαι Απόλλωνα το θεό, αλλά λέμε Απόλαυση... δεν λέμε Αλλάχ αλλά λέμε Αλλαλαγμός, Όλα τά Αραβικά τα λέμε στη σύνθεση και τα εγγλέζικα επίσης γιατί?
   Διότι, Η γλώσσα είναι Μία και είναι Ελληνική Όλες οι Άλλες είναι Διάλεκτοι.....

   Διαγραφή
 5. Είναι αληθές ότι, όλοι οι σημερινή Μουσουλμάνοι κάτω από τον αστερισμό του Μηρού, (νοτιοανατολική Τουρκία, Αραβία, Ιερουσαλήμ) πιστεύουν ακόμα, αλλά και ακράδαντα, ότι είναι..... O Ιερός λαός του Θεού,
  Στο Κοράνι υπάρχει ένα έμβλημα με τρία γράμματα Ελληνικότατα Τα τρία γράματτα: "Ε. Λ. Μ." με τής Κύμης, τής Ευοίας τήν αλφαβήτα "Δωρικά Γράμματα" προφέρεται δέ, ώς "'Ελ, Λά, Μήμ"
  Ελ = θεός, Λά = Λαός, Μήμ = Μηρός
  Ελληνηκότατες λέξεις και λίαν Δωρικές καί Λακωνικότατες
  Δηλαδή, Ο λαός του Μηρού είναι Ιερός.
  Όμως όσους μουσουλμάνους ερώτησα κανείς δεν ξέρει να το
  εξηγείσει...ούτε οι Μουσουλμάνοι Ιεροίς....απλώς λέναι ότι είναι σύμβολο του θεού που ο Μωχάμετ τοποθέτησε στο κοράνι,
  Όμως και Κοράνι είναι Ελληνική λέξη (όνομα)
  Κόρανος (Δωρικα) = Βασιλεύς και Ιωνικά, Κάρανος
  Κοράνι βεβαίως βεβαίως, = Βασιλικό Διάταγμα
  Σ'αυτή την περίπτωση, Βασιλεύς όλων ο Θεός, και το Κοράνι, το διάταγμα του Βασιλέως... με άλλα λόγια, "Οδηγείες χρήσεως τής θρησκείας....Έτσι τουλάχιστον πιστεύουν οι πιστοί Μουσουλμάνοι. Ε Εμείς φυσικά διαφωνούμαι δεν πιστέυουμαι απλώς, Λατρεύουμε τον Θεό και ότι αγαπάμε.....

  Μηρός = ο Αστερισμός του Μηρού

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Στήν πανάρχαια Ελληνική Αλφαβήτα το Άλφα ήταν η Μονάδα (Ι) γιατί, ο θεός είναι ένας, και το τελευταίο γράμμα το Ωμέγα,
  σήμερα αυτό το βλέπουμε στις εκκλησίες "Α και Ω" ο θεός Iκονα του Ιησού...Όμως στα παλιά χρόνια γράφαμε "επί τα λαιά" δεξιά προς αριστερά όπως οι Άραβες σήμερα. Δείτε πως γράφουν το όνομα ΘΕΟΣ οι Άραβες σήμερα....

  https://i.pinimg.com/564x/09/51/dd/0951dd5cb22d79920ef47a27e5febaec.jpg

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Το μονόγραμμα της Εκκλησίας μας στού Ναούς και εικόνες της Παναγίας, «ΜΗΡ ΘΟΥ» (δείτε τον παρακάτω σύνδεσμο) δεv εννωεί όπως νομίζωμε (Μήτηρ θεού) αλλά αναφέρετε από Αρχαιωτάτων χρόνων στον αστερισμό του ΜΗΡΟΥ ο όποiος βλέπωντάς τον, από τη γη, σχηματίζει ανθρώπου πόδι από τον μηρό και κάτω, Aυτός λιπών ο μηρός, οι άνθρωποι πριν από χιλιάδες χρόνια προ Χριστού, έλεγαν ότι είναι ο «Μηρός του Θεού» (Μεταφορικά) Βεβαίως ο Μηρός αυτός είναι πάνω από την περιοχή της Αραβίας Νοτιοανατολικής Τουρκίας Ιερουσαλήμ,… Παλαιά, όσοι γενιώντιουσαν κάτω από αυτόν τόν αστερισμό, ονομαζόντουσαν «Μηριοί» όπως ακρειβως σήμερα οι Κουνέζοι ονομάζονται έτσι, διότι η Κίνα ευρίσκετε κάτω από τον αστερισμό τού Κυνός γιαυτό και Κινέζοι. …..Και όταν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, έστειλε ό Θεός το Γιο Του να γεννηθεί από μια γυναίκα «ΜΗΡΙΑ» (Γαλ. 4.4). το μπέρδεμα είναι στή διάλεκτο ΜΗΡΙΑ είναι Ιωνική διάλεκτος στηνΔωρική γείνετε ΜΑΡΙΑ…! ΜΗΡΟΣ ΘΕΟΥ λιπών…..! και Όχι ΜHΤΗΡ ΘΕΟΥ δείτε το προσεκτικά….

  https://www.evaggelistria.gr/homepage/wp-content/uploads/2016/05/naos-panoramiki.jpg

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ποια ήταν η ΠΡΩΤΗ ΛΕΞΗ που φώναξαν στους Άγγλους οι Πρωτοέλληνες Ναυτικοί καθώς πλησίαζαν τα Βρετανικά Νησιά με τα ωραία πλοία τους; «Ούλε!» «Ούλε!» (= Γεια σας!)
  - Να λοιπόν ποια ήταν η ΠΡΩΤΗ ΛΕΞΗ που τους διδάξαμε.?

  ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΔΙΔΑΞΑΜΕ, ΟΙ ΆΝΘΡΩΠΟΙ ΜΙΛΟΎΝ ΤΗ ΓΛΏΣΣΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΤΟΥΣ Δηλαδή ΕΛΛΗΝΙΚΑ..
  Απλώς η γλώσσα είναι ζωντανή καί εξελίσετε...Η εξέλιξη της γλώσσας είναι η "Λερναία Ύδρα" Learn = Μαθαίνω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Μωάμεθ
  Μω-ά-μεθ
  Μω = η Μά-ω-ρα μας γή
  Α = Πρωτογενές Θεϊκή Ενέργεια,
  Μεθ, = μεθ'υμών

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ΥΓ. Και μην ξεχνάτε,το κιμονό βγαίνει από την ελληνική λέξη χειμώνας.

  Εξυπνάδες........!
  Το κιμονό όντως βγαίνει από τον χειμώνα....
  Οι Ιάπωνες είναι Μιγάδες, Κινέζοι με ρώσους, Οι ρώσοι είναι οί αρχαίοι Χαλδαίοι Έλληνες 100% "Χαλκόχρωμοι" ρωσική λέξη "Soyuz" = Ένωση....
  Στην Κρήτη ακόμα υπάρχει η Αρχαίαπολιτεία "SUYIA" Σούγια...
  Το όνομα από τήν πρώτη ένωση πολιτειών του κόσμου, Ένωση ορείων της αρχαίας Κρήτης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. (Ηττήθηκαν οι Ρουμ. Σε ένα κοντινό σημείο της γης 5* , αυτοί όμως μετά την ήττα τους θα νικήσουν (τους Πέρσες). Σε λίγα χρόνια, το Θέλημα του Αλλάχ ισχύει πάντα, και εκείνη την ημέρα οι Μουσουλμάνοι θα χαρούν για τη νίκη που θα τους χαρίσει ο Αλλάχ.........)

  Ηττήθηκαν οι Ρουμ = Οι έλληνες απανταχού ηττήθηκαν από τους Βυζαντινούς που τους άλλαξαν την Πίστη τους έκαναν Χριστιανούς δια πυρός και σιδήρου. Σε ένα κοντινό (από την Αραβία σημείο της γης) = Μικάρα Ασία Κωνσταντινούπολη Σημερινή Ελλάδα)

  Αλλά οι έλληνες θα νικήσουν πάλι, (πόσοι χριστιανοί κάνουν μετάνοιες σήμερα ή νειστεύουν τη σαρακοστή?)

  σε λίγα χρόνια το Θέλημα του Απόλλωνος (θεού) θα ισχύει πάντα (όπως πρώτα) και οι Μουσουλμάνοι (ορθόδοξοι στην αρχαία Ελληνική πίστη) θα χαρούν....για την Νίκη που θα τους δώσει ο Απόλλωνας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ρουμ = από όλους τούς έλληνες οι Ρωμαλαίοι, (Ρούμ) οι πιό Ανδρείοι, οί Κραταιοί "κραταοί έν Πολέμω" Δωριστή THE GREAT ONES THE GREEKS...!
  Αυτόν τόν Τίτλο τον κερδίσαμε με ανδρεία στον πόλεμο με τους Άτλαντες ξέρεται, όλοι οι Έλληνες δεν είναι GREEKS όλοι όμως, όλοι εμείς οι GREEKS, είμαστε ΈΛΛΗΝΕΣ.... Ρούμ = Έλληνες της σημερινής Ελλάδος

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε ψευδώνυμο.
Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).Υβριστικά και μη ευπρεπή σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...