₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪

*Άνθρωποι και κυβερνήσεις ποτέ δεν διδάχτηκαν τίποτα από την Ιστορία, ούτε ποτέ καθόρισαν την δράση τους επάνω σε αλήθειες και αρχές στηριγμένες σ' αυτήν *
(Χέγκελ)
*Η ιστορία είναι θεματοφύλακας μεγάλων πράξεων, μάρτυρας του παρελθόντος, παράδειγμα και δάσκαλος για το παρόν και μεγάλος σύμβουλος για το μέλλον.*
(Μιγκέλ Ντε Θερβάντες)
*Την ιστορία μελέτα παιδί μου, γιατί έτσι όχι μόνο τον εαυτό σου και τη ζωή σου θα κάμεις ένδοξη και χρήσιμη στην ανθρώπινη κοινωνία, αλλά και το μυαλό σου οξυδερκέστερο και διαυγέστερο.*
(Ιπποκράτης)
Όποιος ξεχνάει την ιστορία του είναι υποχρεωμένος να την ξαναζήσει*. (Σανταγίανα Ισπανός Φιλόσοφος)

Τρίτη, 12 Αυγούστου 2014

Στο "σφυρί" η βίλα του Μουσολίνι στη Ρόδο


Σε ένα βουνό στο νησί της Ρόδου, που πήρε την ονομασία του από τον προφήτη Ηλία, έμπιστος του Μπενίτο Μουσολίνι είχε χτίσει μια βίλα προκειμένου να μπορεί να αποσυρθεί εκεί ο δικτάτορας στα βαθιά του γεράματα.
 
Σύμφωνα με το Bloomberg, αυτό ήταν το σχέδιο το 1936 όταν η Ιταλία είχε καταλάβει τα Δωδεκάνησα. Ο Μουσολίνι ως γνωστόν δεν κατάφερε να φτάσει μέχρι τα βαθιά γεράματα.
 
Το Bloomberg συμπληρώνει ότι μισό αιώνα αργότερα η Ελλάδα, πουλάει με 50ετές leasing, την «Villa de Vecchi».
 
«Ένα ιστορικό διώροφο κτίσμα (κατασκευάστηκε από τις ιταλικές αρχές κατοχής), συνολικής επιφανείας 757 m2, μοναδικής αρχιτεκτονικής αξίας. Βρίσκεται σε μια περιοχή ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους, με μοναδική θέα, η οποία αποτελεί διάσημο τουριστικό προορισμό καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους» αναφέρει σχετικά με το ακίνητο στην ιστοσελίδα του το ΤΑΙΠΕΔ. 
 
Όπως σημειώνει το ξένο πρακτορείο, το ΤΑΙΠΕΔ έχει αναλάβει την πώληση του ακινήτου μαζί με άλλα 13  παλιά κτίρια ως υποψήφια για μικρά πολυτελή ξενοδοχεία, ελπίζοντας να αναθερμάνει την επενδυτική και τουριστική «όρεξη».
 
«Υπάρχει σημαντική αλλαγή στη ψυχολογία των επενδυτών για αξιοποίηση ακινήτων τους τελευταίους μήνες τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε εγχώριο επίπεδο» αναφέρει στο Bloomberg ο Ανδρέας Ταπραντζής, διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ. 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε ψευδώνυμο.
Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).Υβριστικά και μη ευπρεπή σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...