₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪

*Άνθρωποι και κυβερνήσεις ποτέ δεν διδάχτηκαν τίποτα από την Ιστορία, ούτε ποτέ καθόρισαν την δράση τους επάνω σε αλήθειες και αρχές στηριγμένες σ' αυτήν *
(Χέγκελ)
*Η ιστορία είναι θεματοφύλακας μεγάλων πράξεων, μάρτυρας του παρελθόντος, παράδειγμα και δάσκαλος για το παρόν και μεγάλος σύμβουλος για το μέλλον.*
(Μιγκέλ Ντε Θερβάντες)
*Την ιστορία μελέτα παιδί μου, γιατί έτσι όχι μόνο τον εαυτό σου και τη ζωή σου θα κάμεις ένδοξη και χρήσιμη στην ανθρώπινη κοινωνία, αλλά και το μυαλό σου οξυδερκέστερο και διαυγέστερο.*
(Ιπποκράτης)
Όποιος ξεχνάει την ιστορία του είναι υποχρεωμένος να την ξαναζήσει*. (Σανταγίανα Ισπανός Φιλόσοφος)

Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012

ΟΤΑΝ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΝ ΣΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ 1914
Κάποτε τα σχολικά βιβλία του μαθήματος της Ιστορίας 
είχαν μεταξύ άλλων και αναφορά στον Αυτονομιακό Αγώνα της Βορείου Ηπείρου, σε αντίθεση με σήμερα που η χρυσή αυτή σελίδα της νεότερης ελληνικής Ιστορίας δεν έχει καμία θέση στις σελίδες τους.

Στο οκτασέλιδο προεκλογικό φυλλάδιο που απευθυνόταν στους Βορειοηπειρώτες, η Νέα Δημοκρατία και η Γραμματεία Παλλινοστούντων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων του κόμματος περιελάμβανε και την εξής πρόταση:
"Συμπερίληψη της Ιστορίας του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, σε υποχρεωτικό μάθημα, στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, μάθημα το οποίο θα παρουσιάζει γενικότερα τις ιστορικές εστίες του Ελληνισμού καθώς και την Ελληνική Διασπορά με τίτλο "Οικουμενικός Ελληνισμός".

Με την ανάληψη της κυβέρνησης από τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά δεν περιμένουμε τίποτε άλλο από την υλοποίηση αυτής της πρότασης. 

Το ιστολόγιο toorama.blogspot.com παρουσιάζει τις σελίδες του βιβλίου Ιστορίας της Γ' Λυκείου με τις αναφορές για το Βορειοηπειρωτικό που διδάσκονταν οι μαθητές στην Ελλάδα μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2000, όταν και αντικαταστάθηκε από άλλο σχολικό βιβλίο νεότερης έκδοσης το οποίο δεν περιείχε την παραμικρή αναφορά για τα γεγονότα του 1914 στο χώρο της Βορείου Ηπείρου.


http://toorama.blogspot.gr/2012/06/1914.html#more

1 σχόλιο:

  1. ΤΟ ΔΙΔΑΧΤΗΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ... ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΣΑΜΠΩΣ ΤΑ ΜΑΘΑΙΝΑΜΕ; ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΕΔΙΝΑΝ ΤΗΝ ΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ, ΠΑΡΕΛΕΙΠΑΝ ΤΑ ΑΔΙΔΑΚΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΜΩΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΑ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΔΙΔΑΧΘΕΙΣΑ ΥΛΗ. Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΩΘΗΤΙΚΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΜΗ ΛΗΨΗ ΓΝΩΣΕΩΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε ψευδώνυμο.
Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).Υβριστικά και μη ευπρεπή σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...