₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪

*Άνθρωποι και κυβερνήσεις ποτέ δεν διδάχτηκαν τίποτα από την Ιστορία, ούτε ποτέ καθόρισαν την δράση τους επάνω σε αλήθειες και αρχές στηριγμένες σ' αυτήν *
(Χέγκελ)
*Η ιστορία είναι θεματοφύλακας μεγάλων πράξεων, μάρτυρας του παρελθόντος, παράδειγμα και δάσκαλος για το παρόν και μεγάλος σύμβουλος για το μέλλον.*
(Μιγκέλ Ντε Θερβάντες)
*Την ιστορία μελέτα παιδί μου, γιατί έτσι όχι μόνο τον εαυτό σου και τη ζωή σου θα κάμεις ένδοξη και χρήσιμη στην ανθρώπινη κοινωνία, αλλά και το μυαλό σου οξυδερκέστερο και διαυγέστερο.*
(Ιπποκράτης)
Όποιος ξεχνάει την ιστορία του είναι υποχρεωμένος να την ξαναζήσει*. (Σανταγίανα Ισπανός Φιλόσοφος)

Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2012

Αγώνας για να μείνει το κύπελλο του Σπύρου Λούη στην Ελλάδα

Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας του να δημοσιοποιήσει τη δημοπράτηση στις 17 Απριλίου 2012 από το διεθνή οίκο Christies, του Κυπέλλου του Έλληνα και Μαρουσιώτη Ολυμπιονίκη του Μαραθωνίου Σπύρου Λούη, ο Δήμος Αμαρουσίου άνοιξε ειδικό τραπεζικό λογαριασμό, με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων προκειμένου το Κύπελλο να αγοραστεί από το Δήμο και να παραμείνει στην Πατρίδα μας.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, καλεί σε κινητοποίηση και συνεισφορά τον απανταχού Ελληνισμό, σε Ελλάδα και Διασπορά, για να αποτραπεί το ξεπούλημα ενός σημαντικού εθνικού κειμηλίου. Αυτό που δεν μπόρεσε να πράξει η ελληνική Πολιτεία, ας προσπαθήσουμε να το κάνουμε Όλοι Εμείς σε μια συλλογική εθνική προσπάθεια για να διαφυλάξουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να ενισχύουν την προσπάθεια αυτή μπορούν να καταβάλουν τη χρηματική προσφορά τους στον ειδικό λογαριασμό που ανοίχθηκε στην ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ με IBAN: GR2104314190000410300214464 υπέρ της αγοράς του Κυπέλλου του Σπύρου Λούη.

Το defencenet.gr ανταποκρινόμενο στην πρωτοβουλία αυτή του Δήμου Αμαρουσίου και σε μια συμβολική του κίνηση προκειμένου το Κύπελλο του Σπύρου Λούη να παραμείνει στην Ελλάδα προσφέρει το ένα πρώτο ποσό 100 € για την ενίσχυση του αγώνα διαφύλαξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και αν χρειαστεί θα διαθέσουμε και επιπλέον ουσιαστικότερα ποσά.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε ψευδώνυμο.
Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).Υβριστικά και μη ευπρεπή σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...