₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪

*Άνθρωποι και κυβερνήσεις ποτέ δεν διδάχτηκαν τίποτα από την Ιστορία, ούτε ποτέ καθόρισαν την δράση τους επάνω σε αλήθειες και αρχές στηριγμένες σ' αυτήν *
(Χέγκελ)
*Η ιστορία είναι θεματοφύλακας μεγάλων πράξεων, μάρτυρας του παρελθόντος, παράδειγμα και δάσκαλος για το παρόν και μεγάλος σύμβουλος για το μέλλον.*
(Μιγκέλ Ντε Θερβάντες)
*Την ιστορία μελέτα παιδί μου, γιατί έτσι όχι μόνο τον εαυτό σου και τη ζωή σου θα κάμεις ένδοξη και χρήσιμη στην ανθρώπινη κοινωνία, αλλά και το μυαλό σου οξυδερκέστερο και διαυγέστερο.*
(Ιπποκράτης)
Όποιος ξεχνάει την ιστορία του είναι υποχρεωμένος να την ξαναζήσει*. (Σανταγίανα Ισπανός Φιλόσοφος)

Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012

ΒΙΝΤΕΟ: «Είμαι Έλληνας και θέλω να γυρίσω στην πατρίδα μου»


ΒΙΝΤΕΟ: «Είμαι Έλληνας και θέλω να γυρίσω στην πατρίδα μου»

Μπορεί οι Έλληνες που ζουν στη χώρα μας να μην ενδιαφέρονται και τόσο για τον αρχαίο πολιτισμό, αλλά οι ομογενείς που ζουν στη Γερμανία και όχι μόνο επιθυμούν να επιστραφούν όλα τα αγάλματα από τα ευρωπαϊκά μουσεία στην Ελλάδα. Μάλιστα ένας Έλληνας που ζει στη Γερμανία, ο Άρης Καλογερόπουλος, δημιούργησε ένα κίνημα για τον επαναπατρισμό των ελληνικών αρχαιοτήτων.

Ο μουσικοσυνθέτης και φωτογράφος Άρης Καλογερόπουλος, ο οποίος ζει στο Όλντενμπουργκ της βόρειας Γερμανίας, επιστράτευσε την αισθητική του άποψη και τον αιχμηρό του λόγο για να υπενθυμίσει στους Ευρωπαίους το ειδικό βάρος της Ελλάδας, ανά τους αιώνες.

Στο βίντεο που δημιούργησε πρωταγωνιστούν αρχαιοελληνικά αγάλματα, που δηλώνουν Έλληνες και ζητούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Ο Περικλής, η Καρυάτιδα και η Αφροδίτη της Μήλου, μεταξύ άλλων, παρουσιάζονται στο βίντεο συνοδεία λεζαντών, όπως: «Μπορείς να κλέψεις ένα άγαλμα, αλλά δεν μπορείς να κλέψεις την καταγωγή μου. Είμαι Έλληνας».

Ήδη υπάρχουν χιλιάδες θετικά σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα, για την πρωτοβουλία επιστροφής των αγαλμάτων και της διάσωσης της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε ψευδώνυμο.
Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).Υβριστικά και μη ευπρεπή σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...