₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪

*Άνθρωποι και κυβερνήσεις ποτέ δεν διδάχτηκαν τίποτα από την Ιστορία, ούτε ποτέ καθόρισαν την δράση τους επάνω σε αλήθειες και αρχές στηριγμένες σ' αυτήν *
(Χέγκελ)
*Η ιστορία είναι θεματοφύλακας μεγάλων πράξεων, μάρτυρας του παρελθόντος, παράδειγμα και δάσκαλος για το παρόν και μεγάλος σύμβουλος για το μέλλον.*
(Μιγκέλ Ντε Θερβάντες)
*Την ιστορία μελέτα παιδί μου, γιατί έτσι όχι μόνο τον εαυτό σου και τη ζωή σου θα κάμεις ένδοξη και χρήσιμη στην ανθρώπινη κοινωνία, αλλά και το μυαλό σου οξυδερκέστερο και διαυγέστερο.*
(Ιπποκράτης)
Όποιος ξεχνάει την ιστορία του είναι υποχρεωμένος να την ξαναζήσει*. (Σανταγίανα Ισπανός Φιλόσοφος)

Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011

Βέρα Σαμψών: Δεν συναντήθηκε ο Νίκος με τον Χ. Λαμπράκη

Ημέρα με την ημέρα η σύζυγος του Ν. Σαμψών, Βέρα, μέσω του Realfm 97.8 διαψεύδει τα περί εμπλοκής Λαμπράκη στο πραξικόπημα της Κύπρου και τις καταγγελίες για επίσκεψη αστραπή του Ν. Σαμψών στην Αθήνα.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου, η Βέρα Σαμψών διέψευσε κατηγορηματικά τα περί ανάμειξης του Χρ. Λαμπράκη στην προετοιμασία του πραξικοπήματος στην Κύπρο αλλά και τα όσα ακούστηκαν στην αρμόδια επιτροπή της Κυπριακής Βουλής για ταξίδι του συζύγου της στην Αθήνα πριν το πραξικόπημα.

«Ποτέ δεν γνώρισα τον Χρ. Λαμπράκη. Δεν τον είδα ποτέ μπροστά μου. Ο Νίκος δεν είχε ποτέ στενή επαφή με αυτόν τον άνθρωπο. Το δείπνο στον Πόρο είναι ανύπαρκτο» τόνισε χαρακτηριστικά και εξήγησε ότι την εβδομάδα πριν το πραξικόπημα ο Ν. Σαμψών δεν έφυγε καθόλου από την Κύπρο.

Η κ. Σαμψών διέψευσε ακόμη και το περιεχόμενο των όσων τις αποδίδονται μέσω του εγγράφου της αρμόδιας επιτροπής της κυπριακής βουλής ενώ αναφέρθηκε σε μία προς μία τις επίμαχες ημερομηνίες πριν από την 15η Ιουλίου του 1974.

Μάλιστα, όπως είπε, στις 11 του μηνός ο Ν. Σαμψών μίλησε στη βουλή και προειδοποίησε για τις στρατιωτικές κινήσεις των Tούρκων.

«Πότε συναντήθηκε με τον Λαμπράκη; Αφού στις 14 του μήνα υπάρχουν μαρτυρίες ότι παραβρέθηκε σε δυο γάμους στην Κύπρο ενώ στις 12 οργάνωσε τη γιορτή μου χωρίς εγώ να το ξέρω» τόνισε χαρακτηριστικά.

Η κ. Σαμψών τόνισε επίσης πως από τις 10 Ιουλίου ο σύζυγός της είχε καλέσει σε συζήτηση στη βουλή «και άλλους συναγωνιστές για να προλάβουν το κακό» όπως είπε και άφησε αιχμές για την ύπαρξη του εγγράφου που εμπλέκει τον Χρ. Λαμπράκη και τον σύζυγό της στην προετοιμασία του πραξικοπήματος:

«Δεν έγινε ποτέ αυτή η συνάντηση. Είναι απορίας άξιο πως βρέθηκε έγγραφο μετά από 37 χρόνια. Μπορεί να έχει κάποιος πολιτικό όφελος; Περιμέναμε όλοι να πεθάνουνε δηλαδή; Προς Θεού». συμπλήρωσε η Βέρα Σαμψών.


Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Β। Σαμψών στον Realfm
ΕΔΩ

ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

  1. τι πρεμούρα είναι αυτή που έπιασε το mega .. μην τυχόν σπιλώσουν τον Λαμπράκη .. θα μας το πάνε κάνα μήνα ακόμα το παραμύθι. Υποτίθεται ότι στα 30 χρόνια θα άνοιγε ο φάκελος της Κύπρου.. Ούτε στα 130 δεν θα έχουν τα @@ να τον ανοίξουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε ψευδώνυμο.
Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).Υβριστικά και μη ευπρεπή σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...