₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪

*Άνθρωποι και κυβερνήσεις ποτέ δεν διδάχτηκαν τίποτα από την Ιστορία, ούτε ποτέ καθόρισαν την δράση τους επάνω σε αλήθειες και αρχές στηριγμένες σ' αυτήν *
(Χέγκελ)
*Η ιστορία είναι θεματοφύλακας μεγάλων πράξεων, μάρτυρας του παρελθόντος, παράδειγμα και δάσκαλος για το παρόν και μεγάλος σύμβουλος για το μέλλον.*
(Μιγκέλ Ντε Θερβάντες)
*Την ιστορία μελέτα παιδί μου, γιατί έτσι όχι μόνο τον εαυτό σου και τη ζωή σου θα κάμεις ένδοξη και χρήσιμη στην ανθρώπινη κοινωνία, αλλά και το μυαλό σου οξυδερκέστερο και διαυγέστερο.*
(Ιπποκράτης)
Όποιος ξεχνάει την ιστορία του είναι υποχρεωμένος να την ξαναζήσει*. (Σανταγίανα Ισπανός Φιλόσοφος)

Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2011

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Κυριακής 13 Μαρτίου ώρα 11 00 π.μ στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Αγοράς για την αποτροπή της κατάχωσης του Βωμου 12 Θεών


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΩΝ 12 ΘΕΩΝ (13/3/2011 11:00πμ)

Την Κυριακή 13 Μαρτίου στις 11.00 το πρωί, ενεργοί πολίτες και συλλογικότητες, καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρία στην Αρχαία Αγορά των Αθηνών.

Αίτημα, να μη θάψει και καταστρέψει ο ΗΛΠΑΠ κάτω από τις ράγες το βωμό των 12 Θεών. Το μνημείο είναι ένα από τα σημαντικότερα της πόλης των Αθηνών και αποτελεί διαχρονικό σύμβολο του πολιτισμού και της ιστορίας μας.

Αυτά βεβαίως είναι ψιλά γράμματα για τους νεοβανδάλους του κατοχικού κράτους και τους νεογιάπηδες τεχνοκράτες, οι οποίοι με απολίτιστη αλαζονεία δεν διστάζουν να βεβηλώσουν έναν από τους Ιερούς Τόπους των προγόνων μας και της αρχαίας Δημοκρατίας. Όλοι οι άνθρωποι με συνείδηση και παιδεία οφείλουν να είναι εκεί και να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στην καταστροφή του σημαντικότατου αρχαιολογικού μνημείου.

Πηγή...ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 3-3-2011
Τα έργα ανακαίνισης της γραμμής των ΗΣΑΠ στο σημείο ανάμεσα στο Θησείο και το Μοναστηράκι έφεραν πρόσφατα στο φως τον Βωμό των Δώδεκα Θεών. Ο βωμός ήταν ονομαστός στην αρχαιότητα ως γνωστό σημείο ασύλου και ως ορόσημο-αφετηρία για την μέτρηση των οδικών αποστάσεων, ήταν δηλαδή το κέντρο της Αθήνας. Σήμερα μεγάλο μέρος του βρίσκεται κάτω από τις γραμμές του "ηλεκτρικού σιδηροδρόμου". Το γεγονός θεωρείται από την επιστημονική κοινότητα ως από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις των τελευταίων ετών.

Η ανακάλυψη δεν έγινε ευρέως γνωστή πέραν των αρχαιολόγων. Πρώτη φορά υπήρξε σχετική δημοσίευση στις 12-2-2011 στην εφημερίδα Καθημερινή. Η διοίκηση του ΗΣΑΠ είχε αποφασίσει την εσπευσμένη κατάχωση. Στις 15-2-2011 ύστερα από παρέμβαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου ο ΗΣΑΠ αποφάσισε να μην προχωρήσει στην κατάχωση του ευρήματος προσωρινά.

Εμείς, οι φίλοι της Επικούρειας Φιλοσοφίας "Κήπος Αθηνών", θεωρούμε την προστασία και ανάδειξη των ιερών μνημείων της πόλεως των Αθηνών γεγονός υψίστης σημασίας, ως αναπόσπαστα μέρη του Ελληνικού Πολιτισμού, αυτού που γέννησε μεγάλα παγκόσμια πνεύματα μεταξύ των οποίων και ο φιλόσοφος Επίκουρος, του Πολιτισμού αυτού σύμφωνα με τον οποίο εμείς αρεσκόμαστε να πορευόμαστε στο σήμερα, κόντρα στις επιβληθείσες απαξιωτικές για τη ζωή μας συνθήκες των καιρών.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας για τον αγώνα της ανάδειξης του Βωμού των Δώδεκα Θεών και αιτούμαστε προς την πολιτεία να προχωρήσει στις παρακάτω τεχνικά υλοποιήσιμες προταθείσες από την επιστημονική κοινότητα λύσεις και εφικτές λόγω της δυνατής τους χρηματοδότησης από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας" ειδικός στόχος "Ολοκλήρωση της κατασκευής των εργασιών του Μετρό Αθηνών" του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς 2007 - 2013 (ΕΣΠΑ), όπως συμβαίνει με τις σημερινές επεκτάσεις του ΜΕΤΡΟ και από άλλες πηγές:

Α. Την άμεση αλλά προσωρινή υπερύψωση της γραμμής, ώστε να δοθεί η δυνατότητα ανάδειξης των μνημείων και λοιπόν εργασιών της αρχαιολογικής υπηρεσίας, με την συντομότερη κατά το δυνατό επανέναρξη της λειτουργίας της γραμμής του ΗΣΑΠ για την όσο μικρότερη ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.

Β. Την παράλληλη έναρξη των απαραίτητων μελετών και εργολαβιών για την υπογειοποίηση της γραμμής στο τμήμα Μοναστηράκι - Πετράλωνα. Με το πέρας του έργου αυτού η παλαιά γραμμή θα καταργηθεί απελευθερώνοντας τα μνημεία μας και ταυτόχρονα δίνοντας ζωτικό χώρο σε όλους μας με τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος υψηλής πολιτισμικής και αισθητικής αξίας, γαλήνης κι ευδαιμονίας.

Οι φίλοι της Επικούρειας Φιλοσοφίας "Κήπος Αθηνών"

Πηγή...


13 MAΡΤΙΟΥ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΓΟΡΑ!

Το ΥΠΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ στηρίζει την συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Κυριακής 13 Μαρτίου (και ώρα 11 πρωϊνή) στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Αγοράς για την αποτροπή της κατάχωσης του Βωμού των 12 Θεών, και καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν σε αυτήν μαζικά και υπεύθυνα.

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ ΓΙΑ ΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε ψευδώνυμο.
Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).Υβριστικά και μη ευπρεπή σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...