₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪

*Άνθρωποι και κυβερνήσεις ποτέ δεν διδάχτηκαν τίποτα από την Ιστορία, ούτε ποτέ καθόρισαν την δράση τους επάνω σε αλήθειες και αρχές στηριγμένες σ' αυτήν *
(Χέγκελ)
*Η ιστορία είναι θεματοφύλακας μεγάλων πράξεων, μάρτυρας του παρελθόντος, παράδειγμα και δάσκαλος για το παρόν και μεγάλος σύμβουλος για το μέλλον.*
(Μιγκέλ Ντε Θερβάντες)
*Την ιστορία μελέτα παιδί μου, γιατί έτσι όχι μόνο τον εαυτό σου και τη ζωή σου θα κάμεις ένδοξη και χρήσιμη στην ανθρώπινη κοινωνία, αλλά και το μυαλό σου οξυδερκέστερο και διαυγέστερο.*
(Ιπποκράτης)
Όποιος ξεχνάει την ιστορία του είναι υποχρεωμένος να την ξαναζήσει*. (Σανταγίανα Ισπανός Φιλόσοφος)

Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011

Ορατός στο μέλλον ο Βωμός των 12 Θεών

Ανοιχτές θύρες παραβιάζουν όσοι διαμαρτύρονται για τον Βωμό των 12 θεών που εντοπίσθηκε στο τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής μεταξύ των σταθμών του ΗΣΑΠ Μοναστηράκι και Θησείο. Ο βωμός όχι μονάχα δεν καταστρέφεται, αλλά, στο μέλλον, θα είναι και ορατός και επισκέψιμος.

Το αρμόδιο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού αναζήτησε διεξοδικά την πλέον πρόσφορη λύση για την προστασία του αρχαίου। Σήμερα μάλιστα υπάρχει ειδική σύσκεψη με τη συμμετοχή της γενικής γραμματέως Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, όπου θα συζητηθεί η συνολική αντιμετώπιση των ευρημάτων

Παράλληλα, το απόγευμα στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα συζητηθεί η μελέτη προσωρινής προστασίας του αρχαίου. Η εισαγωγή του θέματος γίνεται με τίτλο «Εγκριση ή μη προσθήκης όρου» στην απόφαση με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι στο πλαίσιο του έργου «Ανακαίνιση υποδομής - επιδομής γραμμών και ενίσχυση της σήραγγας από Ομόνοια έως Μοναστηράκι της ΗΣΑΠ ΑΕ».

Ο όρος που θα προστεθεί θα σχετίζεται με ειδική μελέτη κατάχωσης - η καλύτερη επιλογή προκειμένου το αρχαίο να μην υποστεί έκθεση στις καιρικές συνθήκες ή άλλες φθορές.

Θα υπάρξει, ωστόσο, και δεύτερη φάση, η τελική, που θα αφορά σε υπογειοποίηση εκείνου του τμήματος του σιδηροδρόμου. Αυτό όμως απαιτεί χρόνο ή και χρόνια προκειμένου να υλοποιηθεί. Οταν θα έχει ολοκληρωθεί και αυτή η φάση, τότε θα γίνει η ένωση με την αρχαία Αγορά και τα ευρήματα θα είναι εκτός από ορατά και επισκέψιμα.

  • ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ
  • Σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταφορών, προκρίθηκε η υπογειοποίηση του δικτύου σε εκείνο το τμήμα, κάτι που αποδέχεται σύμφωνα με πληροφορίες και η Αττικό Μετρό.

Αγγελική Κώττη

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε ψευδώνυμο.
Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).Υβριστικά και μη ευπρεπή σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...