₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪

*Άνθρωποι και κυβερνήσεις ποτέ δεν διδάχτηκαν τίποτα από την Ιστορία, ούτε ποτέ καθόρισαν την δράση τους επάνω σε αλήθειες και αρχές στηριγμένες σ' αυτήν *
(Χέγκελ)
*Η ιστορία είναι θεματοφύλακας μεγάλων πράξεων, μάρτυρας του παρελθόντος, παράδειγμα και δάσκαλος για το παρόν και μεγάλος σύμβουλος για το μέλλον.*
(Μιγκέλ Ντε Θερβάντες)
*Την ιστορία μελέτα παιδί μου, γιατί έτσι όχι μόνο τον εαυτό σου και τη ζωή σου θα κάμεις ένδοξη και χρήσιμη στην ανθρώπινη κοινωνία, αλλά και το μυαλό σου οξυδερκέστερο και διαυγέστερο.*
(Ιπποκράτης)
Όποιος ξεχνάει την ιστορία του είναι υποχρεωμένος να την ξαναζήσει*. (Σανταγίανα Ισπανός Φιλόσοφος)

Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου 2010

Πού βρίσκονται οι τάφοι των Αρχαίων Ελλήνων;

Μήπως ήλθε η ώρα να ανοίξουμε το «Δημόσιον Σήμα», το τμήμα του νεκροταφείου που ήταν από την μεριά του Δίπυλου (αριστερά από την Ιερά Οδό - όπως κοιτάμε προς την Ακρόπολη) όπου γινόντουσαν δημοσία δαπάνη οι ταφές σημαντικών προσωπικοτήτων και όσων πέθαναν υπερασπιζόμενοι τα πάτρια (εκτός των νεκρών της Μάχης του Μαραθώνος που ετάφησαν στον ομώνυμο Τύμβο);


Με αφορμή τη σύληση του τάφου του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου, αλλά και την ιεροσυλία πάνω στον τάφο του άλλου Προέδρου, Σπύρου Κυπριανού, όπου ορισμένοι πήραν την ελληνική και την κυπριακή σημαία και τις έκαψαν, ώστε εις το μέλλον όλες αυτές οι μορφές του Ελληνισμού διόλου απίθανο ν’ αποτελούν απλώς έναν «μύθο», που δεν αποδεικνύεται αληθινός, αφού δεν υπάρχει τάφος, σκεφτήκαμε να κάνουμε μία άλλη έρευνα.

Μία μεγάλη ιστορική και αρχαιολογική έρευνα, προς αναζήτηση των τάφων των Αρχαίων Ελλήνων, πέραν του Κεραμεικού, όπου βρίσκεται το Δημόσιο Σήμα της Αρχαίας Αθήνας, το οποίο εκτείνεται σε μεγάλο μήκος. Μια εναγώνια αναζήτηση των τόπων όπου βρίσκονται για αιώνες οι μεγάλες μορφές του αρχαίου Ελληνισμού, έτσι όπως ακριβώς αναφέρονται από μεγάλους ιστορικούς και περιηγητές της αρχαιότητος, όπως για παράδειγμα ο Παυσανίας, αλλά και από σύγχρονους ερευνητές, μελετητές, αρχαιολόγους ή ιστορικούς.

Η παραπάνω έρευνα έχει ήδη αρχίσει να δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα μας και μάλιστα στην κατηγορία: «Οι Τάφοι των Προγόνων μας», όπου ήδη έχουμε αρχίσει να αποκαλύπτουμε πού βρίσκονται ακριβώς οι τάφοι των Αρχαίων Ελλήνων.

Ένα απλό παράδειγμα για να καταλάβουμε πόσο μεγάλη είναι η σημασία που δίνουμε εμείς οι Έλληνες στους τάφους των προγόνων μας: Εάν η διάσημη και λαοφιλής Ελληνίδα αρχαιολόγος κ. Λιάνα Σουβαλτζή εύρισκε τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Όαση της Σίουα (η ίδια ισχυρίζεται πως τον ανακάλυψε, αλλά κάποιες πολιτικές δυνάμεις δεν της επέτρεψαν να ολοκληρώσει το έργο της), αντιλαμβάνεται ο καθένας μας πώς η όλη επιχειρηματολογία των Σκοπιανών θα είχε καταρρεύσει «εν μία νυκτί» στα μάτια όλου του κόσμου!

Εάν μπορούσαμε και μεταφέραμε την εκκλησία της Αγίας Τριάδος στον Κεραμεικό, όπου –όπως πιστεύεται- στα θεμέλιά της υπάρχουν οι τάφοι του Περικλέους και του Κίμωνος, αντιλαμβάνεται ο καθένας μας πόση αυτοπεποίθηση και πόσο κουράγιο θα έπαιρνε αυτός ο βασανισμένος λαός που κάποιοι πολιτικοί «αποφασίζουν γι’ αυτόν χωρίς αυτόν» για να του δημιουργούν έναν «τάφο» στην ψυχή του!..*

Να σημειωθεί εδώ ότι όταν καλούσα παλιότερα στις τηλεοπτικές εκπομπές μου αρχαιολόγους να μου μιλήσουν για διάφορα θέματα, με τιμούσαν με την παρουσία τους, αλλά με έναν όρο: Να μη μιλήσουν για τα ευρήματα του Μετρό στο Σύνταγμα-χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα και κάτι αρνητικό για την εταιρεία που είχε αναλάβει το έργο.

Θέλετε κάτι άλλο; Ο μεγάλος Έλληνας λαογράφος και ιστορικός, Νικόλαος Πολίτης, μας πληροφορεί, για παράδειγμα, πού υπάρχει ακριβώς ο τάφος του Διός στην Κρήτη, επιβεβαιώνοντας την θεωρία του Ευήμερου (311-298 π.Χ.), ο οποίος έλεγε ότι υπήρχαν οι 12 θεοί, αλλά ως απλοί και ισχυροί άνθρωποι, οι οποίοι στη συνέχεια θεοποιήθηκαν από τους ίδιους τους ανθρώπους!

Και μόνον γι’ αυτά, που σας είπα, αξίζει τον κόπο να διαβάζουμε πού βρίσκονται οι τάφοι των Αρχαίων Ελλήνων!..

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
O ΄Αγγελος Παν. Σακκέτος γεννήθηκε το έτος 1950 στο χωριό Βεσίνι Καλαβρύτων. Σπούδασε δημοσιογραφία, δημοσιολογία και κοινωνικές επιστήμες. Συνέχισε τις σπουδές του στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ παράλληλα αρθρογραφούσε σε διάφορες εφημερίδες και περιοδικά γνωστών δημοσιογραφικών οργανισμών και συγκροτημάτων, την ίδια στιγμή, που συνεργαζόταν με διάφορες εφημερίδες και περιοδικά του Αθηναϊκού και επαρχιακού Τύπου.
Εκδότης και Διευθυντής της εφημερίδος «Η Φωνή της Αλήθειας», Διευθυντής Συντάξεως διαφόρων πολυβραβευμένων περιοδικών, όπως για παράδειγμα «Ο ΤΥΠΟΣ» (Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Μπότση - 1992), δίδει το δημοσιογραφικό του «παρών» σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές, που γράφει, επιμελείται και παρουσιάζει ο ίδιος, όπως για παράδειγμα:
• «Το Ντοκουμέντο της Εβδομάδος» (Τηλετώρα),
• «΄Ιδε ο άνθρωπος» (Τηλετώρα),
• «Ελληνισμός και Ορθοδοξία» (Δίον ΤV),
• «Τι εστίν αλήθεια;» (Τηλεάστυ).
Παράλληλα με τις δημοσιογραφικές και συγγραφικές δραστηριότητές του και παρά το σοβαρό κινητικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει (λόγω παραπληγίας εκ πολιομυελίτιδος των κάτω άκρων), παραχωρεί πολλές διαλέξεις και ραδιοτηλεοπτικές συνεντεύξεις για θέματα Ελληνισμού και Ορθοδοξίας, ενώ παράλληλα ασχολείται με την δημιουργία διαφόρων εθνικοθρησκευτικών ντοκυμανταίρ και την δημιουργία ενός Ηλεκτρονικού Αρχείου Διαφανειών.

ΠΗΓΗ

Ευρήματα στο Δημόσιων Σήμα των Αθηνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε ψευδώνυμο.
Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).Υβριστικά και μη ευπρεπή σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...